Espanjanvesikoira

EspanjanvesikoiraEspanjanvesikoira, tai niin kuin rodun omaavat henkilöt puhuvat "Perro", on erittäin monipuolinen koirarotu. Perroa käytetään todella paljon harrastus- ja metsästystarkoituksiin. Rodun kotimaassa koiraa käytetään mm. poliisien apuna. Suomessa suosittuja harrastuksia on mm. agility, toko, haku, jälki, pelastuskoiratoiminta, metsästys, näyttelyt, koiratanssi, myös sienimetsällä perro voi olla suuri apu. Perroa voi käyttää melkein harrastukseen kuin harrastukseen. Perroa käytetään täällä Suomessakin työkoirana kuten esim. kuulokoirana ja terapiakoirana.

Perron luonne yleensä määritellään  uskolliseksi, tottelevaiseksi, iloiseksi, rohkeaksi ja erittäin oppivaiseksi.Emme itse ole löytäneet sellaista tehtävää perrolle josta se ei suoriuituisi . Perroja on laidasta laitaan niin näöltään, kooltaan kuin luonteeltaan, minkä johdosta Perro tarvii myös määrätietoisen ja hyvän kasvatuksen.

Sairauksia joita on löydetty espanjanvesikoirilla:  allergia, purentavika, hammas- ja kivespuutokset, häntämutka, varvasanomalia, kilpirauhasen vajaatoiminta, SA-ihosairaus, lonkkaniveldysplasia sekä PRA, HC ja R PHTVL/PHPV -silmäsairaudet.

1.1.2007 alkaen voimaan astunut perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelma pevisa, joka määrää jalostuskoirille tietyt kriteerit.

» Pevisa
» Rotumääritelmä

Espanjanvesikoira Espanjanvesikoira

Webdesign: Internesia